Riad Asllani

blogger @ papirusi dhe lead software engineer @gjirafa

Postimet e pëlqyera nga Riad Asllani
Ekonomi

Si e fitova çmimin "Top 40 under 40" Business Elite Award bashkë me shokun tim që nuk ekziston

E kam shpërndarë këtë ngjarje në formë të një serie të storieve në Instagram dhe në bazë të rea... Lexo më shumë

Programim

Gjetja e shtetit të përdoruesit në bazë të IP adresës

Shumë nga produktet e Gjirafës, kanë nevojë të dijnë lokacionin momental të përdoruesve të tyre.... Lexo më shumë

Muzikë

Tuna - BIP (Feat. Getogold Residencymaus)

Listen to the song while reading the lyrics! TUNA feat.GHETTO GEASY - MMV [TUNA REF. 2X:] MY... Lexo më shumë

Programim

Gjirafa# - Zgjidhjet e detyrave - 3. Extended tic-tac-toe

Kjo detyrë është caktuar me qëllim që të vërejmë zgjidhje të cilat bazohen në  ‘pattern-recogniti... Lexo më shumë

Ndërmarrësi

Gjirafa në pozitën e 11 në listën ‘Deloitte Technology Fast 50 ranking’

Gjirafa në pozitën e 11 në listën ‘Deloitte Technology Fast 50 ranking’ për Europën qendrore dhe... Lexo më shumë

Programim

Gjirafa# - Zgjidhjet e detyrave - 2. Integer to Albanian Words

Kjo detyrë është vendosur me entuziazëm të madh nga ne si organizues. Ajo është zgjedhur me qëlli... Lexo më shumë

Inteligjencë Artificiale

Detektimi i dremitjes gjatë vozitjes

Abstrakt Si fëmijë kam qenë kurioz në eksperiencën e vozitësve të kamionave të tonazhit të lar... Lexo më shumë

Ndërmarrësi

Mjaftueshëm e madhe sa për të qenë njëbrirësh(unicorn), intervistë me Mergim Cahanin themeluesin e kompanisë Gjirafa

Shumica e themeluesve zgjedhin Silicon Valley për të filluar një kompani por ju filluat kompaninë... Lexo më shumë

Psikologji

Pse faktet nuk na e ndryshojnë mendjen

Dikur ekonomisti J.K Galbraith shkroi, “Përballë zgjedhjes mes ndryshimit të mendjes dhe vërtet... Lexo më shumë

Film

A Ghost Story

Një pasqyrim i thellë i asaj që lëmë pas kur largohemi, kur koha nuk ka kronologji, kur koha nuk... Lexo më shumë

Punë

Doni të bëheni më i miri në atë që bëni? Lexoni këtë.

Nuk ka rëndësi se sa është e mirë strategjia juaj, nëse nuk e zotëroni atë që bëni, strategjia që... Lexo më shumë

Rrjete Sociale

Mirë se vini në Papirus

Një prej shpikjeve më të mëdha të njerëzimit është interneti, i cili e ka ndryshuar mënyrën se si... Lexo më shumë

Edukim

8 libra që ju mësojnë të jeni të pasur

Çdo profesionist i punës ka nevojë për një strategji financiare. Cila është strategjia juaj e... Lexo më shumë

Edukim

Aftësia më e rëndësishme që askush nuk ta ka mësuar

Para se të vdiste në moshën 39 vjeçare, Blaise Pascal dha kontribute të mëdha si në fizikë  ashtu... Lexo më shumë

Edukim

Pse nuk duhet të lexoni lajme

Ne harxhojmë orë të tëra duke konsumuar lajme sepse duam të jemi sa më të informuar. Por a e kemi... Lexo më shumë