Psikologji

psikologji


Psikologji

Pse faktet nuk na e ndryshojnë mendjen

Dikur ekonomisti J.K Galbraith shkroi, “Përballë zgjedhjes mes ndryshimit të mendjes dhe vërtet... Lexo më shumë

Psikologji

Këtu e Tash... dhe vende e kohëra tjera

Diagrami vijues është i frymëzuar nga mësimet e Eckhart Tolle-s: Në boshtin horizontal është... Lexo më shumë

Psikologji

Brenda mendjes së shkencëtarit të çmendur

Për dekada të tëra shkencëtarët dhe  doktorët më të shquar  botëror kanë besuar se ulçera në st... Lexo më shumë

Psikologji

Energjia Pozitive/Negative apo Vetëdija e Lartë/e Ulët?

Para luftës dhe pas luftës ka qenë në trend Mendimi pozitiv. Aty thuhej se mendimi pozitiv është... Lexo më shumë

Psikologji

Po du me qenë ma i/e lumtur.

Gjithmonë do ekzistoj një arsye që na shtyen ti japim jetës një kuptim cilësorë - mirë, keq apo n... Lexo më shumë

Psikologji

Një mënyrë përgjithësisht e rekomanduar e meditimit ulur

Ky është doracak i shkurtër për audienca të përgjithshme nga Zen-Mjeshtri japonez Dōgen. Teksti ë... Lexo më shumë

Psikologji

Qysh âsht dashnia rruga për te shkëlqyshmënia

Kur e don atâ që e bân, bota e v'ren. Bota don me t'ni ma tepër. Bota don me t'i çelë dyrtë... Lexo më shumë

Psikologji

Kujdes! Aksiomatika shkakton skotomë!

Dy fjalë të ‘vështira’ dhe me gjasë të panjohura për një pjesë të lexuesve që në titull. Besoj se... Lexo më shumë