Kulturë

kulture


Kulturë

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim? Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim? mbase fare nuk do kishi... Lexo më shumë

Kulturë

10 gjërat më interesante që do të ndodhin kur vdes mbretëresha Elizabeth

Ka rënë ura e Londrës - ky është kodi që do të fillojë planin e veprimit dhe ngjarjet që do të pa... Lexo më shumë

Kulturë

Folëm me prekje

E di, duart tua thurrin vargjet ma t'bukra  që lëkura jeme i ka përjetu. E di, buzët tua kr... Lexo më shumë

Kulturë

Hije të ikjes

Unë nuk du me shku. Me të thanë të drejtën nuk e di as çfarë shije ka ikja. Asnjëherë nuk ia k... Lexo më shumë

Kulturë

Shpartallimi televiziv

Në botën e social-media, debatet ndërmjet personave me popullaritet të gjerë shpesh dinë të shndë... Lexo më shumë

Kulturë

Une nuk jam nje gjysem kenge

Te plote e kam zerin me te plota fjalet Por dridhem ne mendime kur pervidhem Dhe nje ze me fl... Lexo më shumë

Kulturë

Për Schubertin, dolli!

Schubert,  a do inspirojnë ndokënd të miat vargje siç të inspiruan ty të se di se kujt vargje... Lexo më shumë

Kulturë

Mozaik Ulqinak

Ulqini është si ai fëmija që mbanë nënën përdore dhe pa lejen e saj s´largohet dot. Ai është ado... Lexo më shumë

Kulturë

Përsiatje ekzistenciale

Sot kur u zgjova në mëngjes, hodha shikimin nga dritarja dhe e pashë që në ditën e Pranverës, bor... Lexo më shumë

Kulturë

Sonatë e stanit

Kur prej marres t'skuqet bjeshka  e ftyren ta mbulojë me degë të blinit, ka me pa gjith' Malsia... Lexo më shumë

Kulturë

** Largsi **

A e din cka asht  Me t'qa shpirti prej mallit  Kur zemra asht e destinume  Me dasht zemren n... Lexo më shumë

Kulturë

Vazhdimësia e njerëzimit është hyjnore!

Meqë kryelajm në Kosovë sot ishte “Parada kundër Homofobisë” me moton “Dashuria jonë është kushte... Lexo më shumë

Kulturë

Prej duerve t'nanës

Dashninë e mbrujnë nanat  me duert plot mall; për kohën që kalon  e prekë ballin s'na e kanë.... Lexo më shumë

Kulturë

Të urrej natë

të urrej natë kur terri larg tij më zë. kur me drita makinash më ndriçohet një pasdite e vonë.... Lexo më shumë

Kulturë

Dallimi mes “prove” dhe “provo” dhe përdorimi i tyre në tekste

Përdorimi i internetit ka qenë një gjë shumë e frytshme për shumëkënd që njoh, e sidomos për mua... Lexo më shumë