64x64
Flutur Mustafa Pllana
CEO - Ndjenje n'Kornize *Juriste e diplomuar BA/MA; Autore e "Na dy", "Pertej Lajthitjes", "Andje"; Perkthyese Freelance ALB/MNE/ENG.
14 Janar 2019 · 2 min lexim

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?


Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

mbase fare nuk do kishim me çfarë ta vrisnim mendjen.

po ç'mund të ishim nëse nuk do ishim ne ?

veçse të huaj ndër jorgan dy sy që të kujtojnë gështenjën. 


Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

ca fjolla bore që mbase nuk shkrijnë,

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

mbase orteqe që farën se lënë të mbijnë.


Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

mbase pa mund do dergjeshim në shtegtim 

Ç'mund të ishim nëse nuk do ishim?

dy murgj duke i bredhur dashurisë, në kërkim.


Mbase s'do mundoheshim të ishim çfarë sjemi

dhe do kënaqëshim pa mund me pak,

po ç'mund të ishim nëse nuk do ishim,

mbase veç një zjarr, zjarr pulpulak.


Por ja që jemi zemër, me ç'mund ndërtuam 

hapëm themele me armaturë besnikërinë

deri sa ngriu betoni me po aq mund qëndruam

të përqafuar, duke thithur në vend të ajrit, dashurinë.


Flutur Mustafa 

14.01.2018Flutur Mustafa Pllana
CEO - Ndjenje n'Kornize *Juriste e diplomuar BA/MA; Autore e "Na dy", "Pertej Lajthitjes", "Andje"; Perkthyese Freelance ALB/MNE/ENG.

Gjithashtu lexoni


0 komente