Hakan Shehu

Themelues i Papirusit

Postimet e pëlqyera nga Hakan Shehu
Programim

Gjirafa# - Zgjidhjet e detyrave - 3. Extended tic-tac-toe

Kjo detyrë është caktuar me qëllim që të vërejmë zgjidhje të cilat bazohen në  ‘pattern-recogniti... Lexo më shumë

Ndërmarrësi

Gjirafa në pozitën e 11 në listën ‘Deloitte Technology Fast 50 ranking’

Gjirafa në pozitën e 11 në listën ‘Deloitte Technology Fast 50 ranking’ për Europën qendrore dhe... Lexo më shumë

Programim

Gjirafa# - Zgjidhjet e detyrave - 2. Integer to Albanian Words

Kjo detyrë është vendosur me entuziazëm të madh nga ne si organizues. Ajo është zgjedhur me qëlli... Lexo më shumë

Ndërmarrësi

Mjaftueshëm e madhe sa për të qenë njëbrirësh(unicorn), intervistë me Mergim Cahanin themeluesin e kompanisë Gjirafa

Shumica e themeluesve zgjedhin Silicon Valley për të filluar një kompani por ju filluat kompaninë... Lexo më shumë

Psikologji

Pse faktet nuk na e ndryshojnë mendjen

Dikur ekonomisti J.K Galbraith shkroi, “Përballë zgjedhjes mes ndryshimit të mendjes dhe vërtet... Lexo më shumë

Film

A Ghost Story

Një pasqyrim i thellë i asaj që lëmë pas kur largohemi, kur koha nuk ka kronologji, kur koha nuk... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 1. Vetëmashtrimi për qytetërimin tonë

Vërtet do të doja që e vërteta për ne shqiptarët të ishte ashtu siç ia kemi mësuar e siç ia m... Lexo më shumë

Produktivitet

'Kur e ki krahun e fortë'...

'Krahun e fortë' e kom dëgju qysh prej që kom qenë fëmijë 'le bre se ai/ajo e ka krahun e fortë,... Lexo më shumë

Kulturë

Ditëlindja e fundit

Gati dy dekada kanë kaluar që në territorin tonë janë vetëm tri televizione me mbulim kombëtar. E... Lexo më shumë

Rrjete Sociale

Realiteti Virtual është Instagrami, e jo Oculusi

Përgjatë viteve Instagrami i ka zhvilluar tre nga komponentët kryesore te Realitetit Virtual (VR)... Lexo më shumë

Kreativitet

DEDIKIM BIJAVE QË VRITEN!

Edhe sa kohë duhet me shkru për tema të këtilla, që nuk tregojnë gja pos territ, tema që nuk zbar... Lexo më shumë

Film

Hyrje në zhanrin Wuxia

Fotografi të bukur, efekte vizuele mbreslënëse, rrëfimi i heroizmave të një individi apo grupi të... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 2. Vetëmashtrimi për trimërinë e guximin tonë

Pasi në pjesën e parë të këtij shkrimi folëm për qytetërimin tonë, tani pak fjalë për guximin... Lexo më shumë

Edukim

Diplomën n'xhep, e kryt përpjetë!

N'Kosovën tonë të vogël vetëm në vitin akademik 2015/2016 në Universitetin e Prishtinës në niveli... Lexo më shumë