Jusuf Thaçi

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 5. Zgjidhja dhe shpëtimi nga vetëmashtrimi ynë

Në shpërputhje me frymën pesimiste të këtij shkrimi dhe me natyrën time pesimiste, në këtë pj... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 4. Vetëmashtrimi për mendësinë e vlerat tona perëndimore

Të gjithë shqiptarët, intelektualë, politikanë, përfaqësues shtetërorë, media e qytetarë, bes... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 3. Vetëmashtrimi për rilindjen tonë kombëtare

Ne shqiptarët historikisht i kemi kopjuar të tjerët sipërfaqësisht, pavarësisht se përmbajtës... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 2. Vetëmashtrimi për trimërinë e guximin tonë

Pasi në pjesën e parë të këtij shkrimi folëm për qytetërimin tonë, tani pak fjalë për guximin... Lexo më shumë

Histori

Vetëmashtrimet rrënuese të shqiptarëve - 1. Vetëmashtrimi për qytetërimin tonë

Vërtet do të doja që e vërteta për ne shqiptarët të ishte ashtu siç ia kemi mësuar e siç ia m... Lexo më shumë

Politikë

Desha të të uroja Kosovë, por...

Vërtet desha të të uroj Kosovë për 10-vjetorin e pavarësisë, për 10-vjetorin e shtetësisë, por nd... Lexo më shumë

Politikë

Udhëkryqi i Vetëvendosjes për “Gjykatën Speciale”

Momentalisht Lëvizja Vetëvendosje (LVV) gjendet në një udhëkryq të rëndësishëm, për të cilin së s... Lexo më shumë

Politikë

Letër publike Albin Kurtit

I dashur Albin, Të njoh mjaftueshëm sa për ta ditur se je modest dhe je kundër mitizimit të in... Lexo më shumë

Politikë

Letër publike deputetit Frashër Krasniqi

I nderuar deputet i Lëvizjes Vetëvendosje në Kuvendin e Kosovës, Frashër Krasniqi, Pavarësisht... Lexo më shumë

Edukim

Rreth shkarkimit të anëtarëve të KSHC-së së AKA-s!

Nga mediat u informuam se me kërkesën e Kryeministrit, Ministri i Arsimit ka shkarkuar anëtarët e... Lexo më shumë

Kulturë

Vazhdimësia e njerëzimit është hyjnore!

Meqë kryelajm në Kosovë sot ishte “Parada kundër Homofobisë” me moton “Dashuria jonë është kushte... Lexo më shumë

Kulturë

Kalorësi Shqiptar i Paqes Ndër-Fetare!

Të gjithë pajtohemi se shqiptarët janë shembull i mirë për botën sa i përket tolerancës, paqes, b... Lexo më shumë

Edukim

Monolog dialogues rreth fesë në shkollat shqipe publike!

Për fat të keq, çdo debat që hapet ndër shqiptarët në lidhje me fenë, përcillet me histeri, patet... Lexo më shumë

Politikë

Pro-amerikanizmi deklarativ si anti-amerikanizëm vleror!

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) – Amerika është shumë më shumë se sa një shtet i fuqishëm... Lexo më shumë

Politikë

Bashkimi Kombëtar dhe shtetësia e simbolet e Kosovës!

Kushdo që e dëshiron bashkimin kombëtar mes Shqipërisë e Kosovës e di që ky bashkim mund të bëhet... Lexo më shumë