Ridvan Bunjaku

Djalë i mirë i shpisë s'mirë

Psikologji

Energjia Pozitive/Negative apo Vetëdija e Lartë/e Ulët?

Para luftës dhe pas luftës ka qenë në trend Mendimi pozitiv. Aty thuhej se mendimi pozitiv është... Lexo më shumë

Psikologji

Kujdes! Aksiomatika shkakton skotomë!

Dy fjalë të ‘vështira’ dhe me gjasë të panjohura për një pjesë të lexuesve që në titull. Besoj se... Lexo më shumë

Muzikë

Shtatë modulimet e Elitës 5

Kënga “Heshtja jote diçka m’thotë” mund të jetë kënga me më së shumti modulime e Elitës 5, dhe nd... Lexo më shumë

Film

Nëntor i ftohtë: rikujtues i qartë i hijeve të së shkuarës

“Nëntor i ftohtë” e shfaq ni gjendje ekstreme të njeriut (por jo të izoluar) të shkaktuar nga çme... Lexo më shumë

Psikologji

Qysh âsht dashnia rruga për te shkëlqyshmënia

Kur e don atâ që e bân, bota e v'ren. Bota don me t'ni ma tepër. Bota don me t'i çelë dyrtë... Lexo më shumë

Psikologji

Këtu e Tash... dhe vende e kohëra tjera

Diagrami vijues është i frymëzuar nga mësimet e Eckhart Tolle-s: Në boshtin horizontal është... Lexo më shumë

Psikologji

Një mënyrë përgjithësisht e rekomanduar e meditimit ulur

Ky është doracak i shkurtër për audienca të përgjithshme nga Zen-Mjeshtri japonez Dōgen. Teksti ë... Lexo më shumë

Histori

“Fundi i heshtjes”: Albin Kurti nuk ishte thjesht njohës i anglishtes

20 vjet pas protestave të 1 tetorit 1997, një gazetar i RTK-së e bën dokumentarin “Fundi i heshtj... Lexo më shumë

Muzikë

Fifi për Eurosong

Fifi thjesht e bëri. Nuk iu desht të këndojë në toskë apo gjuhë letrare. Nuk iu desht as pesha id... Lexo më shumë

Muzikë

Duke e dëgjuar “Më fal” të Elitës 5

...Një kitarë solo (Valon Gashi, po supozoj) zhytet me potencë me mashkullorësi në këtë ambient t... Lexo më shumë

Film

Duke e shikuar “Njeriun prej dheu” nga Agim Sopi

Agim Sopi me tërë atë kastë bashkëpunëtorësh na e kanë lënë një trashëgimi të vërtetë kulturore.... Lexo më shumë

Film

T’padashtun… për llobin serb

Serbët e këqinj e kanë dhunuar popullin e pafajshëm shqiptar të Kosovës: psikikisht e fizikisht.... Lexo më shumë