64x64
Granit Rexha
Software engineer. Loves to write.
15 Gusht 2018 · 21 min lexim

Top 20 aplikacionet për produktivitet - 2018

Top 20 aplikacionet për produktivitet - 2018

Nuk është e quditshme që aplikacionet për produktivite janë bërë aq të famshme. Shumica nga ne kanë shumë prioritete, angazhime, punë dhe jo shumë kohë. Por, fatmirësisht ekzistojnë shume aplikacione që ju mund t'i shkarkoni dhe do t'ju bëjnë jetën tuaj më të lehtë, më të balancuar dhe më produktive. Shikoni më poshtë një listë të aplikacioneve më të mira për produktivitet për vitin 2018.


Evernote (Web, Android, iOS, Windows, Mac)


Evernote është aplikacioni për të mbajtur shënime për gjithçka. Shkruani idetë tuaja, në format dhe ngjyra të ndryshme, bashkë më listime dhe përkujtuesit për shënimet të cilat ju duhet t'i mbani në mend. Mund të ruani edhe file-ët e ndryshëm apo të përdorni kamerën për të skenuar biletat, faturat apo dokumentet e ndryshme. Organizoni gjithçka në fletore dhe etiketime për të krijuar një sistem personal produktivitet - apo përdorni veglën e tyre të kërkimit për të kërkuar brenda imazheve dhe skanimeve.


Keni gjetur diçka online që dëshironi të ruani? Evernote Web Clipper mund të ruajë artikujt, faturat dhe referencat online në fletoret tuaja. Apo duke përdorur aplikacionin mobil dhe kamerën e telefonit ju mund të ruani informatat e kartelave biznesore si shënime digjitale.


Çmimi i Evernote: Falas për opsionet kryesore dhe limit të ngarkimit prej 60MB në muaj. Premium opsioni prej 7.99$ në muaj që mundëson fletoret offline, kërkime në PDF dhe skanime të kartelave biznesore.


Google Keep (Web, Chrome, Android, iOS)


A ju kujtohen detyra të rëndësishme dhe citate motivuese me shënime të ngjitshme në monitorin tuaj desktop? Ose ndoshta ju keni zëvendësuar ata me Stickies në Mac tuaj, ose Windoes 10 Sticky Notes. Google Keep është alternativa juaj e ardhshme më e mirë për t'i mbajtur ato shënime në të gjitha pajisjet e tua. Është një aplikacion me shënime të përkohshme që funksionon kudo, me kopje digjitale të ngjyrave standarde të shënimeve ngjitëse.


Shtoni atë si "extension" në Chrome dhe më pas sa herë që hasni në një faqe interneti që dëshironi të mbani mend - ose keni një ide që nuk dëshironi të harroni - mund ta shtoni në Google Keep. Listoni detyrat dhe listat e blerjeve me pika renidtëse, ose shtoni përkujtesa për gjërat më të rëndësishme kështu që ju nuk do t'i harroni ato. Nëse dëshironi të përdorni shënimet në punën tuaj, paneli anësor Google Keep në Google Docs ju lejon të tërheqni shënimet në dokumentet tuaja për të tërhequr së bashku kërkimet dhe idetë në një pjesë të përfunduar.


Çmimi i Google Keep: falas.


Pocket (Web, Chrome, Android, iOS, Mac)


Bookmarks kanë dalur nga moda. Ata filluan si një mënyrë për të ruajtur faqet e tua të preferuara - dhe me kalimin e kohës, ne favorizuam kaq shumë faqe, sa që u bë e vështirë për të gjetur gjëra në menutë e faqeve bookmarks. Është pothuajse më e lehtë për të kërkuar në Google çdo herë se sa për të kërkuar për bookmarkin e tyre.


Pra, vendosni faqet tuaja thelbësore në menunë e bookmarks, ose lini që shfletuesi juaj të vendosë dhe të tregojë vendet që vizitoni më së shumti. Pastaj shtoni pjesën tjetër në Pocket. Është një listë e detyrave për faqet e internetit, një vend për të ruajtur artikujt që dëshironi të lexoni dhe videot që dëshironi të shihni. Klikoni butonin Pocket në shfletuesin tuaj për të shkarkuar diçka larg. Pastaj, kur të keni kohë, gjithmonë do të keni diçka për të lexuar ose për të parë pa kërkuar një bookmark thuajse të fshehur.


Çmimi i Pocket: Pa pagesë për opsionet themelore; $4.99/muaj për opsionin pa reklama, arkiva të përhershme të faqes, kërkim të avancuar dhe etiketat e sugjeruara


MindMeister (Web, Android, iOS)


Ju keni ide, por nuk mund të kuptoni se si t'i vendosni të gjithë së bashku. Hartat MindMeister e bëjnë atë më të lehtë. Double-click diku në imazhin e saj për të shtuar një ide të re. Listoni gjithçka në mendjen tuaj. Merrni ekipin tuaj për të ndihmuar, duke shtuar sa më shumë zgjidhje për një problem.


Pastaj gruponi ide të ngjashme së bashku, lidhni koncepte të lidhura me njëri-tjetrin dhe papritmas keni një hartë të detajuar që gjurmon çdo gjë në një tezë qëndrore. Hartat e mendjes janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të skicuar idetë tuaja dhe për të nxjerrë gjërat në letër, dhe me MindMeister, ju mund të merrni idetë tuaja kudo, të bashkëpunoni me to me ekipin tuaj dhe t'i ktheni idetë tuaja të përfunduara në planet e veprimit me veglën e projektit MeisterTask.


Çmimi i MindMeister : Pa pagesë për 3 harta mendje; nga $4.99/muaj plani personal për harta të pakufizuar mendjesh


Dokumente


Keni grumbull dokumentesh që janë të lodhur nga tavolina juaj dhe një tavolinë e mbushur me dhjetra fotografi? Këto mjete do t'ju ndihmojnë të organizoni gjithçka në mënyrë që të gjeni të dhënat që ju nevojiten kudo që të jeni.


Google Drive (Web, Android, iOS, Windows, Mac)


Juve ju duhet një vend për të ruajtur të gjitha file-ët e juaj dhe të siguroheni që ata të jenë kudo që keni nevojë për to. Google Drive është një nga opsionet më të mira sidomos nëse mbështetesh në aplikacione web për punë. Është e integruar me shumë nga aplikacionet më të njohura në internet, kështu që ju mund të hapni skema në LucidChart ose të nënshkruani dokumentet në DocuSign direkt nga Google Drive. Poashtu vjen me aplikacionet G Suite të Google me Docs, Sheets dhe Slides për të trajtuar nevojat tuaja të zyrës.


Gjëja e rëndësishme është se është shumë e mirë në menaxhimin e file-ëve. Drag-and-drop file-ët midis dosjeve, hapni file-ët tuaj të shikuar më së fundi në një klikim dhe kërkoni të gjitha dosjet dhe dokumentet e Google Docs së bashku. Punon shkëlqyeshëm me ekipe, me dosje të përbashkëta dhe Drives për grupe për file-ët bashkëpunues. Gjithashtu mund të njohë tekstin në file-ët dhe në PDF të skanuar me mjetin e saj të përfshirë OCR, kështu që mund të kërkoni përmes tekstit ose ta redaktoni në Google Docs.


Çmimi i Google Drive: Pa pagesë për ruajtje prej 15 GB; nga $1.99/muaj për 100GB


HelloSign (Web, Android, iOS)


Keni nevojë për të nënshkruar një dokument - ose dhjetra prej tyre? Mos i printoni ato për ti nënshkruar dhe pastaj t'i skanoni përsëri. Në vend të kësaj, HelloSign ju ndihmon të nënshkruani çdo faqe që ka nevojë për nënshkrimin tuaj në disa klikime. Vizatoni firmën tuaj në aplikacionet celulare HelloSign ose shkruani emrin tuaj dhe lini HelloSign të krijojë një nënshkrim nëse dëshironi, pastaj klikoni në çdo fushë të nënshkrimit për ta shtuar atë. Ju gjithashtu mund të krijoni dokumente template në HelloSign, kështu që mos humbni kohën në Word duke bërë kontrata dhe marrëveshje të reja sa herë që keni nevojë për dikë që të nënshkruajë diçka.


HelloSign funksionon mirë edhe me aplikacionet e tjera të web-it. Është e integruar me Google Drive kështu që ju mund të dërgoni dokumente për t'u nënshkruar sapo t'i bëni ato. Shto shtojcën Gmail për të nënshkruar dokumentet nga kutia e-maili juaj. Nëse keni nevojë të faksoni dosjet e nënshkruara, mos e tërhiqni një makinë të vjetër të faksit - aplikanti i HelloSign HelloFax mund të faksojë dokumentin e nënshkruar pa pagesë deri në 5 faqe në muaj.


Çmimi i HelloSign : Pa pagesë për 3 dokumente të nënshkruara në muaj; nga $15/muaj veriosni Pro për dokumenta të pakufizuar dhe 1 template


Foxit (Web, Android, iOS, Windows, Mac, Linux)


Dosjet PDF janë ekuivalenti digjital i letrës, mënyra më e zakonshme për të ndarë dokumentet ligjore, formularët, informatat, skicimet e projektimit dhe eBook-et e formatuar. Mund të hapësh PDF në shumicën e pajisjeve, dhe Chrome përfshin një shikues PDF për skedarët në internet. Nëse keni nevojë për veçori shtesë, aplikacionet kryesore të Foxit ju lejojnë të punoni me PDF nga çdo pajisje.


Mund të shikoni ose të redaktoni skedarë PDF në redaktorin e Foxit Online, të konvertojnë skedarët ekzistues në formatin PDF ose të nënshkruani format PDF pa shkarkuar Acrobat. Nëse keni nevojë të rregulloni diçka në një PDF ekzistues, mund ta redaktoni atë në internet ose në aplikacionet desktop dhe celular të Foxit, me një sërë aplikacionesh të mundësuara nga PDF për nevoja të ndryshme të biznesit. Ata janë një mënyrë e dobishëm për të bërë më shumë me skedarët PDF nga kudo.


Çmimi i Foxit: Pa pagesë Foxit Online ose Foxit Reader për desktop për të lexuar dhe për të nënshkruar PDF ose për të kthyer Word dhe Excel në PDF; nga $7.99/muaj për karakteristikat kryesore të redaktimit në internet


Scanbot (Android, iOS)


Scanbot nuk është një aplikacion universal. Nuk funksionon në shfletuesin tënd, ose në një kompjuter ose laptopë. Por, ato nuk janë më të mira për skanimin e dokumenteve gjithsesi - telefoni juaj është një zgjedhje shumë më e mirë. Dhe aty, është një mjet i shkëlqyeshëm për skanimin.


Hapni Scanbot, afishoni kamerën tuaj në një dokument dhe do të keni një skanim të pastër edhe nëse telefoni juaj nuk është në nivel të përkryer. Pastaj mund ta ruash skedarin në Google Drive për OCR, falas, ose të përdorësh blerjet e tij në aplikacion për të njohur tekstin, për të shënuar dokumentin e skanuar dhe për ta faksuar direkt edhe nga telefoni yt. Është një shok i shkëlqyeshëm për aplikacionet e tjera të produktivitetit që punojnë në kompjuterin tuaj.


Çmimi i Scanbot: Pa pagesë për mjetet kryesore të skanimit; $ 4.99 në blerje në app për OCR dhe kërkim; $ 6.99 në blerje në app për Scanbot Pro me karakteristika të plota përfshirë shënimet dhe nënshkrimet


Media


Email-i dhe shkrimet janë të lehta për t'u bërë kudo, pasi ka kaq shumë aplikacione për ato detyra që punojnë në tableta, celularë dhe në internet. Janë aplikacionet grafike që shumica e njerëzve i referohen kur flasin përse ata kanë nevojë të përdorin një PC ose MacBook për punën e tyre. Këto mjete mund t'ju ndihmojnë të shkrepni imazhet dhe të regjistroni video nga kudo.


Pixlr (Web, Android, iOS)


Photoshop është ende mbreti në redaktimin e fotove në Mac dhe PC, por shpesh është shumë i komplikuar. Duhet të ndryshosh madhësninë ose të ndritësh një foto? Dëshironi të hiqni një pikë të vogël, të zbusni tekstin ose të shtoni shënime për të treguar një histori me imazhin? Pixlr është opsioni juaj më e mirë. Është një suitë e aplikacioneve të redaktimit të fotove për web dhe celular.


Pixlr Express është më i lehtë për t'u përdorur. Ai vjen me mjete të rregullimit bazë për të ndryshuar madhësinë, përmirësuar, rrotulluar, mprehur, turbulluar, shëruar apo rregulluar imazhe - me efektet e stilit të Instagram-it, kufijtë, ngjitësit dhe tekstet për të bërë grafikë argëtuese nga fotot tuaja. Për redaktimin profesional, Pixlr Editor dhe Pixlr Pro përfshijnë shtresa, histori redaktimi, mjete të stilit të Photoshop-it, mjete të zgjuara të shërimit dhe mundësi të tjera të avancuara të redaktimit. Versioni Pro mund të importojë edhe aplikacione Photoshop dhe Sketch për të redaktuar nga shfletuesi juaj.


Çmimi i Pixlr: falas për redaktorin kryesor dhe mjetet e shprehura; $5/muaj versioni Pixlr Pro për modele të avancuara dhe mjete redaktimi


Lucidchart (Web, Android, iOS)


Nëse një foto ia vlen një mijë fjalë, atëherë një tabelë ose model mund të jetë mënyra më e mirë për të paraqitur idenë tuaj. Lucidchart e bën këtë të lehtë me bibliotekën e plotë të shablloneve dhe elementeve grafike standarde. Duhet të ndërtojmë një diagramë rrjedhshmërie për t'u siguruar që të mos humbasësh asgjë në një rrjedhë pune? Hiqni artikullin që dëshironi nga shiriti anësor i majtë, shkruani tekstin për ta përshtatur atë, pastaj klikoni pikën e kuqe për ta lidhur atë element me të tjerët me shigjeta.


Dëshironi të paraqitni një ide për app? Hap një shabllon pajisjesh për aplikacionet në internet, celular ose tablet, pastaj tërhiqni në butonat dhe menytë e para të bëra për të ndërtuar një aplikacion të rremë - dhe kopjoni atë dizajn për të treguar pjesë të tjera të aplikacionit. Lucidchart mund të kthejë edhe të dhënat tuaja në një tabelë automatikisht për të hartuar marrëdhëniet tuaja të Salesforce ose infrastrukturën e AWS, ose për të ndërtuar një model nga mendimet tuaja.


Çmimi i Lucidchart: Pa pagesë për 3 dokumente aktive deri në 60 objekte; nga $11.95/muaj plani Pro për dokumente më të mëdha, templates, dhe import Visio


Screencastify (Chrome)


Çdo platformë përfshin veglat e ekranit për të marrë një pamje të asaj që është në ekranin tënd. Nëse keni nevojë për të bërë një video, megjithatë, Screencastify është opsioni më i thjeshtë. Instaloni zgjerimin e vet të Chrome për të regjistruar një video në desktopin tuaj ose në çdo aplikacion të veçantë, të kompletuar me video nga web-kamera dhe audio nga mikrofoni yt. Ju mund të regjistroni një screencast ose prezantim ose t'i tregoni një ekipi mbështetës një bug që keni gjetur nga shfletuesi juaj.


Pasi të keni përfunduar regjistrimin, përdorni redaktorin e Screencastify për të kufizuar videon dhe shkurtimin e gjatësisë për të treguar saktësisht atë që dëshironi, ose për të shtuar shënime të tjera me versionin e paguar. Screencastify do ta ruaj atë automatikisht në Google Drive kështu që ju mund të ndani regjistrimin me këdo.


Çmimi i Screencastify: Pa pagesë për 10 minuta video dhe pesëdhjetë regjistrime në muaj; $24/vit për gjatësi të pakufizuar video dhe eksport GIF


Produktivitet


Të gjitha aplikacionet në këtë përmbledhje do t'ju ndihmojnë të jeni më produktiv pasi kurseni kohë dhe e lehtësoni punën tuaj. Ju ende do të keni nevojë për mjete të dedikuara produktiviteti, që të përcillni kohën tuaj, shikoni se sa keni kursyer dhe sigurohuni që mos harroni një detyrë apo mesazh të rëndësishëm. Këto aplikacione do t'ju mbajnë të fokusuar.


Todoist (Web, Android, iOS, Windows, Mac)


Todoist është një përcjellës për produktivitetin tuaj. Ai i përcjell detyrat e tua gjatë përfundimit të tyre, më pas tregon se sa produktiv keni qenë sot dhe këtë javë - dhe nëse jeni duke u përmirësuar apo jo. Këto të dhëna vijnë së bashku në një pikë personale të Todoist Karma në cepin më të lartë të aplikacionit tënd dhe ashtu si hapja e hapit në një aplikacion shëndetësor, do të motivoheni që numri të rritet.


Është gjithashtu e mrekullueshme për planifikimin e punës suaj. Shto detyra me mjetin Quick Add që njeh datat, emrat e projekteve dhe etiketat me simbole @. Shikoni cilat janë nevojat e bëra tani në pamjen e sotme, ose shikoni në javën përpara me listën e ardhshme 7 ditore. Pastaj organizoni projekte në një hierarki, shikoni të gjitha detyrat dhe nën-detyrat e tyre në të njëjtën kohë ose hapni një nën-projekt të vetëm që të fokusoheni në këto detyra dhe t'i përfundoni ato një nga një.


Çmimi i Todoist: Pa pagesë për karakteristikat kryesore me detyra të pakufizuara dhe 80 projekte aktive; nga $ 29 / year Todoist Premium për 200 projekte, 20 persona për projekt, etiketa, përkujtesa, komente për detyrat dhe ndjekja e produktivitetit


RescueTime (Chrome, Android, Windows, Mac, Linux)


Është e vështirë të dish nëse aplikacionet tuaja ju ndihmojnë të punoni më shpejt nëse nuk dini sa jeni produktiv. RescueTime mund ta gjurmojë atë. Shikon çdo aplikacion që përdorni dhe faqen e internetit që vizitoni, regjistron kohën që kaloni në secilën, pastaj tregon se sa produktiv keni qenë ajo ditë. Ai përfshin një bazë të dhënash të aplikacioneve për të ditur cilat janë produktive (thonë Ëord ose Google Docs) dhe të cilat janë duke tërhequr vëmendjen (duke përfshirë rrjetet sociale dhe faqet me video). Pastaj mund t'ju tregojë një grafik të produktivitetit tuaj sot dhe këtë javë, si një kujtesë delikate për të qëndruar e fokusuar gjatë ditës së punës.


Keni nevojë për më shumë ndihmë? Planet e premtimeve të RescueTime bllokojnë faqet e vëmendshme, ju njoftojnë kur keni shpenzuar më shumë se një sasi të caktuar kohe në aplikacione joproduktive dhe ju jepni raporte të detajuara për kohën tuaj.


Çmimi i RescueTime: Pa pagesë për karakteristikat kryesore të përcjelljes; $ 9 / month Premium për të bllokuar faqet e vëmendjes, për të ndjekur kohën larg kompjuterit dhe për të bërë raporte të detajuara


Toggl (Web, Chrome, Android, iOS, Windows, Mac, Linux)


Duhet të gjurmoni kohën që kaloni në projekte, jo në aplikacione të veçanta? Toggl është një aplikacion për ndjekjen e kohës që përcjell detyrat tuaja dhe sa gjatë çdo detyre. Kur po dizajnoni dhe kodoni për klientët, aplikacionet desktop dhe ëeb të Toggl ndjekin secilën detyrë që bëni. Takimi me një klient ose duke punuar në një vend pune? Aplikacionet mobile të Toggl mund ta monitorojnë atë kohë.


Është i dobishëm si një orë me detaje rreth kohës kur futeni. Pastaj, për detajet më të hollësishme dhe për të mbajtur produktivitetin, Toggl mund të monitorojë kohën e papunë për të ndjekur vetëm kur punoni. Gjithashtu përfshin një matës për t'ju kujtuar që të bëni një pushim sapo të keni punuar për 25 minuta në një shtrirje, kështu që ju nuk do të stër-lodheni.


Çmimi i Toggl: Funksionet kryesore të përcjellësit të kohës për 5 përdorues; nga $ 10 / muaj per përdorues, plani fillestar për të shtuar normat e pagueshme, krijimi i raporteve, vlerësimi i kohës


Trello (Web, Android, iOS, Windows, Mac)


Trello ndryshoi mënyrën se si mendojmë për organizimin e ideve. Në vend të një liste standarde të detyrave, ajo ndërtohet rreth bordeve me kartela që mbajnë idetë dhe listat tuaja për t'i organizuar ato. Ju mund të keni borde "për të bërë", "duke bërë" dhe "të përfunduara" për projekte; bordet "përshkruaj", "shkruaj", "redakto" dhe "publiko" për shkrim; apo dhjetëra lista të tjera të specializuara për të organizuar ndonjë gjë në një bord.


Është veçanërisht i dobishëm për të marrë një ide. Duke u përpjekur të mendoni për funksionin tjetër që ekipi juaj duhet të ndërtojë ose serinë tjetër që duhet të kandidoni në blogun tuaj? Shkruani çdo ide në një kartë Trello, pastaj tërhiqni ato në lista për të grupuar ide të ngjashme. Është një mjet që mund t'ju ndihmojë në çdo fazë nga idetë deri në përfundim.


Çmimi i Trello: Pa pagesë për karakteristikat kryesore me borde të pakufizuara dhe karta me një bord; nga $ 9.99 / muaj per përdorues plani i biznesit për energji të pakufizuar dhe mjete të menaxhimit


Tjera


Kompjuterët vijnë me mjete të inkorporuara, por shumica e tyre janë specifike për pajisjen tuaj. Ndonjëherë keni nevojë për mjete të vogla që punojnë kudo. Këto janë aplikacionet që do të dëshironi të mbani pa marrë parasysh cilën pajisje keni përdorur. Ata do t'ju ndihmojnë të konvertojë vlerat dhe të menaxhoni pajisjet dhe të merrni njoftime kudo.


Zoom (Chrome, Android, iOS, Windows, Mac, Linux)


Video thirrjet janë përmirësuar ndjeshëm gjatë viteve, dhe për thirrjet e mëdha të ekipit, Zoom është apikacioni që përdorë ekipi i Zapier dhe shumë ekipe të tjera të largëta. Është një mjet i besueshëm për takime me 100 njerëz, me regjistrim të integruar të thirrjeve, chat tekst dhe ndarje të ekranit. Ajo peshon cilësinë e videos për të shmangur thirrjet e rënë nëse interneti juaj nuk është i besueshëm. Në celular, ajo përfshin një ëhiteboard virtuale për të skicuar idetë së bashku në një telefonatë.


Mbajtja e vetme është se nuk është një aplikacion ëeb - megjithëse mund ta përdorni në një shfletues me një aplikacion Chrome dhe përfshin aplikacione për çdo platformë tjetër për të kryer video thirrje nga kudo, të kompletuar me ndarjen e ekraneve nga pajisjet celulare.


Çmimi i Zoom : Pa pagesë deri në 100 pjesëmarrës dhe 40 minuta takime të gjata; nga $ 14.99 / muaj per përdorues për gjatësi të pakufizuar takimi


TeamViewer (Chrome, iOS, Android, Windows, Mac, Linux)


Ju duhet të përdorni një aplikacion që nuk funksionon në pajisjen tënde? Ose duhet të rregulloni diçka në kompjuterin tuaj të zyrës gjatë kohës që jeni larg? TeamVieëer është mënyra më e lehtë për ta bërë këtë. Aplikacionet e tij funksionojnë kudo, edhe me një shtojcë të Chrome për të kontrolluar kompjuterët nga një Chromebook. Mbani aplikacionin TeamVieëer që ekzekutohet në kompjuterin që dëshironi të përdorni, kurdo që të keni nevojë të përdorni diçka nga ai kompjuter, hapni TeamVieëer në pajisjen tuaj tjetër, hyni në, dhe përdorni kompjuterin në distancë sikur të jeni ulur para tij. Do të jetë disi më e ngadaltë me grafikë dhe cilësi më të ulët, por për pjesën më të madhe, mund të bëni gjëra të kryera në një kompjuter pune nga kudo.


Është gjithashtu i dobishëm për ndihma teknologjike. Nëse keni nevojë të ndihmoni dikë tjetër me kompjuterin e tyre, instaloni TeamVieëer tek ata dhe ju mund t'i udhëzoni nëpërmjet përdorimit të softuerit ose të rregulloni çështjen nga kudo. Me një plan biznesi, mund edhe të printoni edhe nga distanca nga kudo.


Çmimi i TeamVieëer : Pa pagesë për përdorim personal; nga 49 $ / muaj për përdorim të biznesit me menaxhimin e pajisjes dhe shtypjen e largët


LastPass (Web, Android, iOS, Windows, Mac, Linux)


Mos u mundoni të mbani mend të gjitha fjalëkalimet tuaja. Është e pothuajse e pamundur nëse përdorni nga një fjalëkalim të sigurt dhe unik për çdo vend. Në vend të kësaj, një aplikacion për menaxhimin e fjalëkalimeve mund të mbajë të gjitha informacionet tuaja private të sigurta - dhe LastPass funksionon kudo që të nevojitet. Vendosni llogarinë tuaj dhe instaloni zgjerimet e tij të shfletuesit, atëherë sa herë që bëni një llogari përdorni LastPass për të gjeneruar një fjalëkalim të sigurt dhe ta plotësoni atë në çdo kohë që hyni në atë faqe.


LastPass gjithashtu mban në mend informacionet, adresën dhe të dhënat e tjera të rëndësishme të kartës së kreditit për të plotësuar formularët, kështu që nuk duhet të rifutni informacionin çdo kohë. Mund të kontrollojë llogaritë tuaja për fjalëkalime të pasigurta dhe t'i përditësojë ato vetë për t'ju mbajtur të sigurtë. Dhe mund të ndajë fjalëkalimet me familjen ose ekipin tuaj për të menaxhuar llogaritë e përbashkëta.


Çmimi i LastPass: Pa pagesë për karakteristikat themelore; Premium nga $2/muaj për të ndarë fjalëkalimet dhe për të ruajtur skedarët e koduar


Pushbullet (Chrome, iOS, Android, Windows)


Dëshironi që ju të mund të kopjoni diçka në MacBook tuaj dhe ngjisni atë në kompjuterin tuaj Windows? Apo doni të merrni njoftime të personalizuara nga Twitter, faqet e lajmeve dhe lista juaj e detyrave? Pushbullet është mjeti që ju nevojitet. Është një mjet njoftimi që punon kudo. Ju mund ta përdorni atë për të dërguar një njoftim pushimi me një shënim ose skedar teksti nga kompjuteri juaj në telefonin tuaj ose në një pajisje tjetër - një mënyrë e thjeshtë për të kopjuar tekstin ndërmjet pajisjeve. Nëse një mik përdor Pushbullet, ju mund t'i dërgoni mesazhe në të njëjtën mënyrë.


Është e integruar edhe më thellë me Android dhe Windows, ku me një plan të paguar ju merrni një copy / paste universal dhe mund të dërgoni ose të merrni mesazhet tuaja SMS në kompjuterin tuaj (të ngjashëm me tiparet e vazhdimësisë së iOS dhe macOS). Dhe me mjetin e automatizimit të aplikacionit Zapier, mund të merrni njoftime me porosi Pushbullet nga 1,000 aplikacione + me filtra që t'ju njoftojnë vetëm për gjërat më të rëndësishme të reja.


Çmimi i Pushbullet: Pa pagesë për njoftime dhe dërgim deri në 25MB fotografi; nga $4.99/muaj për skedarët 1GB, kopjimi / ngjitja universale dhe mesazhet SMS të pakufizuara


WolframAlpha (Web, Android, iOS)


Pajisjet tuaja ndoshta përfshijnë një llogaritës bazë për të kuptuar detyrat ose për të bërë matematikë të shpejtë. WolframAlpha është ajo që ju nevojitet për çdo gjë tjetër. Është truri pas shumë prej përgjigjeve të Sirit dhe mund t'i përgjigjet pothuajse çdo fakti apo pyetjes matematike që hedh në të.


Duhet të dimë se sa kafeinë ka pasur në katër gota kafe, ose sa peshojnë peshkaqenë të bardhë të mëdhenj? Ose, më praktikisht, koha aktuale në katër qytete të ndryshme, kostoja totale e artikujve në një pjesë të vogël të monedhave, ose zgjidhja e problemit të një problemi të shtëpisë së gurëve? Baza e të dhënave të WolframAlpha dhe mjetet e llogaritjes janë perfekte për këtë. Është veçanërisht e dobishme për problemet me sende të shumta, ose për matematikë ku dëshironi të merrni zgjidhjen dhe të shihni se si ta zgjidhni problemin në radhë të parë.


Çmimi i WolframAlpha : Pa pagesë; nga $6.99/muaj veriosni pro për zgjidhje hap pas hapi, kohë 2x llogaritje dhe grafikë të përshtatur.Këto janë disa nga aplikacionet më të mira për produktivitet për vitin 2018. Nëse dini ndonjë aplikacion tjetër që meriton të përfshihet në këtë listë ju lutem shkruani në komente.Granit Rexha
Software engineer. Loves to write.

Gjithashtu lexoni


0 komente