64x64
Gazi Këpuska
Aktivist në Hiking. Aktivist në Programim. Aktivist në Jetë. E qishtu.
24 Qershor 2019 · 3 min lexim

One Piece - Devil Fruits

One Piece - Devil Fruits

Devil fruits apo në shqip frutat e djallit janë fruta të cilët pas një kafshimi të vetëm, ato mund të japin fuqi mbinatyrore të llojë llojshme.

Frutat e djallit mund të gjinden kudo nëper botë. Kanë vlerë shumë të madhe nëper tregun e zi.


Thuhet se fuqia që u ipet përmes frutave të detit është prej djallit të detit dhe sekreti i kësaj gjindet diku ne ishujt e Grand Line.

Në tregun e zi këto fruta mund të shiten prej shumes më të vogël 100 milion beli, deri tek ajo më e madhja që është prezantuar në manga (deri më tash) 5 miliard beli.


Në atë moment kur një person e ha një furt të djallit, ai frut do të ketë nje shije sikur të kesh pire helm.

Në atë moment ai person do te quheht edhe "Devil Fruit User" apo "Perdorues i frutit djallit", ai person do të fitoj fuqi të pa imagjinushme dhe si qdo gjë kur fiton, ateher edhe do të humasesh. Personi i frutit të djallit do të humbas aftësit e notit, do të bie sikur shkemb në uje.


Frutat e djallit ndahën në 3 lloje, ku ato janë "Paramecia", "Zoan" dhe "Logia".


Paramecia - Ky lloje i frutit i jep fuqi që mund ndryshoj/shëndrroj trupin individit sipas dëshires.

Psh. Gum Gum no Mi - është lloj që mundëson të shëndrroj trupin sikur gum (llastik)

apo Supa Supa no Mi - është një lloj fruti tjetër që e mundëson përdoruesin të shënderoj trupin apo pjesët e trupit në shpatë/thikë/brisk.
Zoan - Lloji Zoan e mundëson përdoruesin të shëndrrohet në kafsh dhe ku mund ti fitoj të gjitha tiparet e asaj kafshe (kafsha që do behët nuk i dihet, është e randomt). Lloji Zoan përmban edhe lloje të kafshve të para kohës sonë, sikur dinosaur.
Logia - Fruti më i rralle prej të gjitheve është Logia, ky frut e mundëson përdoruesin të shëndrrohet në një element sikur akull, rërë, tym, zjarr, dritë etj.

Në këtë rast unik, përdoruesi e merr fuqin e elementit dhe mund të verpej në metoda sikur elementi përkatës, psh në qofse është dritë atëher përdoruesi mund te udhetoj me shpejtësi drite, në qofse është zjarr mund të prodhoj zjarr dhe të digje qdo gjë.
Duke u bazuar në manga në total janë prezantuar 179 lloje të frutave te deri më tash.

Paramecia i ka 116, Zoan 42 dhe Logia me 14 poashtu janë edhe 7 lloje tjera që nuk dihet ne cilet kategori i takojn.


Gazi Këpuska
Aktivist në Hiking. Aktivist në Programim. Aktivist në Jetë. E qishtu.
64x64
One Piece
One Piece është në seri televizive e animuar Japoneze e bazuar nga nje manga...

Gjithashtu lexoni


1 koment