64x64
Artan Kryeziu
8 Qershor 2020 · 6 min lexim

5 arsye qe te zgjohemi ne 5 AM dite pas dite

 5 arsye qe te zgjohemi ne 5 AM dite pas dite

Ne nje bote te zhvillimit personal,eshte paraqitur nje prirje e madhe per vite te tera tani. Konsiston zgjimin ne ora pese te mengjesit. Kjo veti e mire do te bente dallimin mes atyre qe ia dalin me sukses dhe ata qe deshtojne.

Sigurisht, disa njerëz bëjnë përjashtime nga ky rregull dhe arrijnë të kenë sukses kur ngrihen në 10 A.M. çdo ditë. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, njerëzit që kanë sukses në jetë e ndjekin këtë praktikë.


Nëse akoma dyshoni për vlerën e kësaj praktike, unë do të përpiqem t'ju bindem që të bëni hapin në 5 arsye të shkëlqyera:1. Shijoni produktivitetin tuaj në max(kulm) pa asnjë shpërqendrim

Produktiviteti juaj kulm është kur energjia juaj është në kulmin e saj gjatë ditës. A e dini kur energjia juaj është në kulmin e saj gjatë ditës?

Energjia juaj është në kulmin e saj në mëngjes menjëherë pas zgjimit.

Kur zgjoheni në 7 A.M., ju do të duhet të filloni ditën duke u kujdesur për fëmijët tuaj dhe më pas të shkoni në zyrën tuaj.

Kështu që ju do të filloni orët e para të ditës në të njëjtën kohë me të gjithë të tjerët, gjë që do të shtojë shumë shpërqendrime përreth jush.

Shmangiet e çdo lloji (fëmijë, email, SMS, thirrje telefonike,…) janë të dëmshme për produktivitetin tuaj.

Duke u zgjuar në 5 A.M., ju do të jeni në gjendje të sulmoni ditën para kujtdo tjetër. Do të keni dy orë pa asnjë shpërqendrim. Kështu që ju do të jeni në gjendje të përfitoni plotësisht nga produktiviteti juaj për të punuar në detyrat tuaja më komplekse të ditës.

Pasi të përfundohen këto detyra, dita juaj do të nisë në mënyrë të përsosur dhe motivimi juaj do të jetë në maksimum.


2. Fitoni 2 orë më shumë në ditë për të punuar me efektshmëri

Deri më tani, jeni ngritur në 7 ose 8 A.M. çdo ditë. Natën, keni shkuar në shtrat në 11 P.M. ose mesnatë. Sidoqoftë, i mbaroje ditet shumë i lodhur para televizionit.

Duke u zgjuar në 5 A.M. çdo ditë do t'ju detyrojë të shkoni në shtrat në 10 P.M. më së voni.

Koha që harxhoni në mbrëmje para televizionit kur jeni lodhur do të përfundojë në mëngjes midis 5 A.M. dhe 7 A.M.

Do të jeni në gjendje më të mirë sepse do të flini më mirë dhe do të keni edhe 2 orë të tjera në ditë për të punuar në mënyrë efektive në qëllimet tuaja. Në pamje të parë, kjo mund të duket mjaft e papërfillshme.

Sidoqoftë, 2 orë më shumë çdo ditë jep 14 orë më shumë në javë dhe kështu 728 orë më shumë në vit.

Duke e mbajtur këtë zakon të zgjoheni në 5 A.M. çdo ditë, do të jeni në gjendje të bëni të gjitha ndryshimet me kohën shtesë që keni në dispozicion për të arritur qëllimet tuaja.


3. Mos u bëj pre e zvarritjes së punëve 

Kur zgjoheni në 7 A.M. ose 8 A.M., shpesh jeni kapur në një Whirlwind në fillim të ditës. Ju jeni përballur menjëherë me një mori shpërqendrimesh.

Nuk keni kohë të uleni për të punuar me efikasitet.

Deri në fund të mëngjesit, e kupton që nuk ke pasur kohë të kryesh detyrat thelbësore që ke dashur të bësh absolutisht.

Në fakt, ju ndjeheni sikur koka juaj është nën ujë.

Në këto situata, do të jeni më të gatdhëm t'i dorëzoheni të keqes tinëzare të zvarritjes. Atëherë do t’i thuash vetes që do të bësh më mirë nesër dhe se mund të vësh shumë detyra deri neser

Kur zgjoheni në 5 A.M., ju po ndiqnj një zakon dita pas dite.

Do e filloni ditën me qetësi dhe përqendrim. Përveç kësaj, do të ndjeheni të detyruar të shfrytëzoni sa më shumë nga ato 2 orë shtesë për të cilat bëni përpjekje për t'u zgjuar kaq herët.

Pastaj do të hyni në një rreth të virtytshëm që do të largojë shtyrjen nga ju për mirë. 4. Adoptimi i zakoneve të mira që çojnë drejt suksesit

Të gjithë sipërmarrësit e mëdhenj të suksesshëm në këtë botë kanë një zakon të zgjohen herët. Bill Gates, Jeff Bezos, Tim Cook ose Elon Musk të gjithë e kanë këtë zakon. Të gjithë këta njerëz jashtëzakonisht të suksesshëm zgjohen në 5 A.M. ose edhe më herët.

Njerëzit e suksesshëm nuk zgjohen në 5 A.M. rastësisht.

Njerëzit e suksesshëm e kanë kuptuar prej kohësh se zgjimi aq herët në mëngjes i ndihmon ata të maksimizojnë produktivitetin e tyre. Me produktivitetin maksimal, njerëzit e suksesshëm kanë më shumë të ngjarë të arrijnë qëllimet e tyre.

Duke adoptuar këtë zakon të mirë dhe duke e mbajtur atë me kalimin e kohës, do të hyni në një rreth të virtytshëm të zakoneve të mira që do të promovojnë suksesin tuaj në të ardhmen.


5. Ndërtimi i një shpirti të fortë

Unë madje do të thoja që jo të gjithë janë në gjendje ta bëjnë një zakon të tillë.

Duke u zgjuar dita ditës në 5 A.M. në një mënyrë të qëndrueshme, ju do të përfitoni tashmë nga 90% e njerëzve.

Në të vërtetë, ju do të ndërtoni një shpirt të fortë ditë pas dite.

Fakti i mbajtjes me kalimin e kohës një zakon që duket aq i vështirë për ju do të forcojë mendjen tuaj. Atëherë do të bindeni se mund të arrini sukses në gjithçka në jetën tuaj.

E gjithë kjo do të fillojë një rreth të virtytshëm që do t'ju nxisë në të gjitha fushat.


Përfundimi

Në jetë, suksesi u takon atyre që me të vërtetë i japin vetes mjetet për të ardhmen.

Gjithashtu lexoni


0 komente